Comunicat PlayStation 5

Brașovul, printre puținele orașe cu Play Station 5 „în dotare”

..

E euforie în Brașov, după ce câteva console din mult râvnita serie Play Station 5 au ajuns la o companie care se ocupă de închirierea lor.

Încă de ieri, de când retailerii au început să onoreze din precomenzi, cei de la Call&Play au reușit să pună mâna pe câteva platforme de gaming, pe care au și început să le închirieze pasionaților. Performanța este cu atât mai notabilă cu cât în toată țara au fost distribuite în prima zi de la lansare doar câteva sute de dispozitive, stocurile fiind epuizate în doar câteva ore. Restul comenzilor urmează să fie livrate în zilele următoare. Dealtfel, peste tot în lume depozitele au fost golite în primele ore de la lansare, iar posesorii deja și-au scos la vânzare noile „jucării” pe site-urile de licitații, la preț dublu.

Isterie a fost dealtfel pe tot mapamondul, și nu doar în România. Metropole precum New York, Abu Dabi ori Paris au avut proiectii pe cele mai reprezentative cladiri pentru a marca lansarea consolei. Iar indicatoarele din metroul londonez au fost schimbate cu semnele de pe controller. Dealtfel, Sony a investit un buget considerabil pentru promovare. Și nu degeaba. Pentru că, spun cei care au testat-o deja, nu se compară cu nimic din ce s-a văzut până acum pe piața de gaming.

Consola vine însoțită de jocuri create special pentru actuala platformă, diferită de tot ceea ce a fost până acum în domeniu în special datorită noului controller DualSense, echipat cu tehnologie cu feed-back haptic. Adică sentimentele trăite de personaj în timpul jocului sunt redate cu mare fidelitate chiar prin intermediul controllerului, cu ajutorul căruia jucătorii pătrund în poveste mai adânc ca niciodată. Sunt practic una cu consola:

„Niciun controller, de când mă joc playstation, nu s-a pliat vreodată mai bine pe forma palmei. Cred că au pus în plus niște material și au reușit să-i optimizeze forma astfel încât atunci când l-ai luat în mână nu-ți mai vine să-i lași jos, chiar dacă nu te joci”, povestește Alex Roșca, administratorul Call&Play.

Consolele se închiriază fie de pe o zi pe alta, fie pentru câteva zile, în funcție de opțiunile clienților. Înainte de a fi livrate, ele sunt dezinfectate și carantinate, așa cum prevăd normele anti-Covid. Iar vestea bună este că sunt disponibile pentru închiriat și la reprezentanța firmei din București.

Exemple de preluări: 

Liviu Popica

Liviu Popica