Comunicat cursuri gratuite de muzică

Cursuri gratuite de muzică pentru copiii cu părinții plecați la muncă în străinătate

..

Se anunță 3 zile de muzică și voie bună în acest weekend în parcul central, la festivalul de jazz & blues brașov.

Printre cei care vor întreține atmosfera sunt și elevii și profesorii academiei de muzică soundbox, singura școală privată de muzică din brașov unde copiii care provin din familii cu părinții plecați la muncă în străinătate au acces gratuit.

Este vorba despre o inițiativă menită să le întindă o mână de ajutor acestor adolescenți care ajung, de multe ori, să se simtă abandonați și să se lase influențați de anturaje nepotrivite tocmai pentru a-și satisface nevoia de apartenență la un grup.

Pentru a veni în sprijinul lor, cei de la soundbox organizează cursuri gratuite de grup, în cadrul cărora tinerii vor fi ajutați să se simtă valoroși și făcând parte dintr-o comunitate nu doar prin cursurile de muzică, dar și prin integrarea în formații, participarea la spectacole sau chiar transmiterea cursurilor în direct pentru părinți, astfel încât să îi poată vedea la repetiții. Mai mult decât atât, li se oferă chiar și posibilitatea de a primi instrumentele acasă, pentru a repeta mai mult.

Cine e dornic să cunoască echipa soundbox o poate face in intervalul 3-5 septembrie, între orele 16:00 – 21:00. Elevii și profesorii de aici, cu participarea publicului, organizează în cadrul festivalului de jazz & blues brașov ateliere de muzică interactive, recitaluri ale elevilor, jam session-uri ale profesorilor și concerte ale formațiilor ce au luat viață în cadrul academiei.

Mai mult decât atât, spectatorii vor putea chiar să și urce pe scenă, pentru a încerca instrumentele muzicale și pentru a simți pe pielea lor vibe-ul și emoția concertului.

Dealtfel, acest weekend marchează și începutul cursurilor la academia soundbox, unde oricine (începând de la vârsta de 7 ani) poate studia tobe, pian, chitară, chitară bas și canto. Este vorba despre o școală de muzică modernă, unde se studiază genurile pop-rock pe instrumente de ultimă generație, atât în sesiuni individuale, cât și de grup, în funcție de abilitățile și preferințele cursanților.

Mai multe detalii despre cursuri, modalități de înscriere și tarife puteți găsi pe site-ul Academiei, https://academiasoundbox.ro/.

Exemple de preluări:

Liviu Popica

Liviu Popica