Conversie cărți digitale

Proiecte/ Design

Cărți în format digital
– randare

Conversie cărți digitale

..

În era în care cărțile printate aproape că au devenit piese de muzeu, transferul tipăriturilor în digital pare singura și cea mai la îndemână soluție pentru ca volumele tale să ajungă la cât mai mulți oameni, cât mai repede și ușor posibil.

Iar atât timp cât procedura este una bine pusă la punct, corect implementată și care ține pasul cu evoluția tehnologiei, transferul nu poate fi decât un succes.  
Procesul de tranziție presupune preluarea cărților gata de print și transformarea și adaptarea lor pentru cele mai cunoscute Ereader-e: Ibooks, Google Books și Amazon Kindle. Astfel, fiecare pagină este transpusă în conținut reflowable, astfel încât să arate cât mai realistic și asemănător cu varianta printată.

Ce înseamnă asta? Păi în timp ce o carte printată are dimensiuni standard și număr fix de pagini oricum te-ai uita la ea, Ereader-ele depind atât de formatul dispozitivului, cât și de rezoluția lor și orientarea la un moment dat. Astfel, ne asigurăm că, indiferent de criteriile de mai sus, toate paragrafele sunt afișate corect. Iar provocarea este cu atât mai mare cu cât blocurile de text sunt separate de diferite inserții: diagrame, schițe, tabele, diferite imagini etc. Putem converti digital (în format fix însă, și nu reflowable) inclusiv cărți cu multă ilustrație, cum ar fi cele pentru copii.

Un alt avantaj este posibilitatea de căutare a unui paragraf sau cuvânt, ușurând accesul cititorului direct la zona de interes. În plus, pagina de Cuprins este una dinamică – în momentul în care dai click pe un capitol, se face automat transferul direct acolo. Numărul total de pagini se adaptează la formatul dispozitivului de pe care este citită cartea, la fel și numărul paginii la care se găsește un capitol sau altul.

Cere o ofertă și hai să facem ca și formatul cărților tale să țină pasul cu piața, și nu doar conținutul.

ROL:
Digitalizare

ECHIPA:
Claudiu Man

Distribuie acest articol:

Din aceeași categorie